Ένα παιδί, ένας κόσμος

Το “ένα παιδί, ένας κόσμος” είναι μία κοινοτική δομή που στοχεύει στην ευημερία του κάθε παιδιού προσφέροντας υπηρεσίες για όλη την οικογένεια. Βασισμένο στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και εφαρμόζοντάς σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους παρέχει υπηρεσίες με άξονα τη μέριμνα για το παιδί και την οικογένεια, την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, την τέχνη και τον πολιτισμό, την έρευνα και την ανάπτυξη προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής και κοινοτικής στήριξης. 

Οι υπηρεσίες αφορούν οικογένειες που διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας και οι δράσεις διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της κοινότητας και των οικογενειών. Σε καθημερινή βάση λειτουργούν προγράμματα συμβουλευτικής προς γονείς, διασύνδεσης με άλλους φορείς, ατομικής και οικογενειακής ψυχολογικής υποστήριξης, ομάδες γονέων-νηπίων, ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς και επαγγελματίες, δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές/τριες δημοτικού, προγράμματα για ενήλικες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και επισκέψεις σε χώρους τέχνης και πολιτισμού.

Η ομάδα του «ένα παιδί, ένας κόσμος» απαρτίζεται από μόνιμο προσωπικό, εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς και από εθελοντές οι οποίοι πλαισιώνουν όλα τα προγράμματα και τις δράσεις με ποικίλους τρόπους. 

 

“Ένα παιδί, ένας κόσμος”

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία

Ρεθύμνου 10, 106 82 Αθήνα

Τηλ. 210-8838512

Fax. 210-8838519

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.paidi-kosmos.gr