ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Γιορτη Εθελοντισμού για την Ημέρα της Γης

Για τη ΓΗ, λοιπόν!


Με το οικολογικό αυτό μήνυμα, προσκαλούμε όλους τους πολίτες για 18η χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό, και ειδικότερα φέτος, για την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ:
- το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022 από τις 10.00 έως τις 17.00, στην Πλατεία Συντάγματος, για να ενισχύσουμε την οικολογική συνείδηση των πολιτών και να προσκαλέσουμε όλους να συμμετάσχουν την επόμενη μέρα,
- την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, 9.30 σε μια συμβολική οικολογική δράση- προσφορά «για τη Γη», στο βουνό του Υμηττού, στο πυροφυλάκιο Αργυρούπολης.

Σάββατο, 9 Απριλίου, 10.00-17.00, Πλατεία Συντάγματος

Κατά την ημερίδα πραγματοποιείται έκθεση δράσεων των συμμετεχόντων φορέων, ενημερωτικές παρουσιάσεις και παρουσιάσεις χορευτικών ομάδων με θέμα τους Κύκλους ζωής της Γης.

Θέλοντας να γιορτάσουμε «την Ημέρα της ΓΗΣ», θα μετατρέψουμε την πλατεία Συντάγματος, στην «πλατεία του χωριού», όπου θα στηθεί το ΠΑΝΗΓΥΡΙ, με σκοπό η μουσική, το γλέντι και ο χορός, να ξυπνήσουν την φύση, ώστε από στείρα που ήταν τον χειμώνα, να περάσει στην άνοιξη για να αναστηθεί, να βλαστήσει.
Καλούμε όλους τους Εθελοντές, που σε αυτούς τους καιρούς που η φύση έχει παραμεληθεί, που η Γη υποφέρει, να «πιαστούν στον χορό» και με τον τρόπο αυτό να την βοηθήσουν ν’ αναστηθεί και να βλαστήσει… Κι εμείς μαζί της!

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΟ !!!

Κοινός μας στόχος: η διάδοση του εθελοντισμού και της οικολογικής συνείδησης που φέρνει, όσους μας επισκέπτονται, σε άμεση επαφή μαζί μας, γνωρίζοντάς τους το έργο μας, τις ιδέες μας, την αγάπη για τον εθελοντισμό και την αγάπη για τη Φύση.

Κυριακή, 10 Απριλίου,
Υμηττός, πυροφυλάκιο Αργυρούπολης, 9.30 π.μ

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Ημέρα της Γης, η Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (https://spay.gr), προσκαλεί όλους τους ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν σε μια ομαδική εθελοντική δράση εξωραϊσμού και καθαρισμού του δάσους του Υμηττού στην προσπάθεια να κάνουμε το βουνό μας πιο πράσινο, πιο καθαρό και πιο όμορφο!!
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο https://forms.gle/njohty7KVrrJeLFA7
Και στο Help Desk της Νέας Ακρόπολης στην Πλ. Συντάγματος, το Σάββατο 9 Απριλίου, 10.00-17.00

Για τη Μητέρα Γη!

Διοργάνωση: «Νέα Ακρόπολη», «GEA», «Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή»
Συμμετέχουν: «ΕΛΙΞ», «ΑΡΧΕΛΩΝ», Κέντρο Χορού και Πολιτισμού «Πολυμήλη», Σωματείο Παραδοσιακών Χορών «Άσκαυλος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Παραδοσιακοί Δρόμοι»

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.